logo-hengeveld2  Bouw & Adviesbureau Hengeveld
 • Banner-dienstverlening.04

 • Banner-dienstverlening.02
 • Banner-dienstverlening.06

 • Banner-dienstverlening.09
 • Banner-dienstverlening.10
 • Banner-dienstverlening.11
 • Banner-dienstverlening.12
 • Banner-dienstverlening.13
 • Banner-dienstverlening.20
 • Banner-dienstverlening.18
 • Energielabelbanner
 • BAH.20

Dienstverlening

 • Projectmanagement /  Directievoering / Toezicht 
 • Bouwkundig toezicht Renovatie projecten  / planmatig onderhoud / Nieuwbouw 
 • Bouwkundige voorinspecties 
 • Bouwkundige opleverings begeleiding van uw nieuwbouw woning.
 • RI&E inventarisaties van uw gebouwen  / Veiligheids inspecties en tips 
 • Als erkend Deskundige energielabeling woningen kan ik voor u uw energielabel definitief maken en alles wat daarbij hoort.
 • Maatwerkadvies Energiebesparing.  (alle energie besparende maatregelen samen met u doornemen.) en daaruit volgt dan een passend advies zoals bijvoorbeeld ; 
  * Isoleren van gevels , vloeren en daken
  * Het aanbrengen HR ++ glas.
  * Het aanbrengen van zonnepanelen
  * Het plaatsen van een nieuwe HR ketel.
 • Het begeleiding en tevens toezicht  houden op uw verbouwing (zoals verbouwing badkamer / keuken ed  / uitbouw) zodat u er geen omkijken naar heeft.

Bouw & Adviesbureau Hengeveld kan al deze zaken voor u uit handen nemen en daarover hoeft u zich dan geen zorgen meer te maken want Onze inzet levert u meerwaarde !!!


Hieronder een kleine opsomming van de diensten die U van ons kunt verwachten.

Directievoering

Sloop-, sanerings-, renovatie- en nieuwbouwprojecten verlopen alleen naar wens als de directievoering in goede handen is. Begeleiding, voortgangscontrole, rapporteren en aansturen... Dat is slechts een greep uit de taken van de directievoerder. Directievoering strekt in feite van de conceptfase – uw wensen als opdrachtgever – tot en met de oplevering van het project. In de bouw staat directievoering dan ook terecht bekend als de meest verantwoordelijke vorm van projectmanagement.
foto14a

 

Betrouwbare spil

Bouw & Adviesbureau Hengeveld heeft als nationaal opererend adviesbureau grote ervaring opgebouwd met het managen van grootschalige en complexe projecten. Bij aankoop en verkoop van onroerend goed inventariseren en kwantificeren wij de technische risico's en gaan we voor onze opdrachtgever op zoek naar praktische oplossingsrichtingen. In alle fasen van projectontwikkeling is

Bouw & Adviesbureau Hengeveld uw partner in projectmanagement. Vaak begint het al bij sanerings- en sloopprojecten. Gevolgd door nieuwbouw of renovatie. Milieukundige begeleiding, projectbegeleiding en directievoering zijn bij ons in vertrouwde handen. Wij bewaken de overeengekomen voortgang en kwaliteit van het project binnen het gecontracteerde budget.

Directievoering

De senior projectmanager die als directievoerder optreedt, voldoet aan de hoogste eisen van deskundigheid. Pragmatisch leidt hij het bouwproces van wens tot en met oplevering en is verantwoordelijk voor:

 • Plannen van aanpak
 • Bewaking van voortgang, kwaliteit en budget
 • Vergunning aanvragen
 • Bestekken en contracten
 • Aanbestedingen
 • Kostenramingen en begrotingen
 • Financiele rapportage
 • Het voorzitterschap van (Bouw) vergaderingen
 • Adviseur van het bouwteam

 

planningfinancieelwerkoverleg

 

Intergrale kwaliteit

Een ordelijk, overzichtelijk, veilig en efficiënt bouwproces vergt een strakke directievoering en scherpe bewaking van voortgang en kwaliteit. Onze senior projectmanager heeft een ruime ervaring met de aansturing en begeleiding van de uitvoering. Hij weet zich ondersteund door bouwkundige, milieukundige en veiligheidstechnische specialisten. Bouw & Adviesbureau investeert in de toekomst daarvoor scherp ik mijn kennis en ervaring voortdurend aan. De directievoering van uw projecten is in alle fasen van het bouwproces in goede handen bij Bouw & Adviesbureau Hengeveld.

Bouwkundig toezicht

Vastgoedeigenaren en -beheerders, projectontwikkelaars, gemeenten en woningcorporaties besteden in toenemende mate het bouwkundig toezicht op hun bouwprojecten uit aan een onafhankelijke, deskundige partij. Tijdens de uitvoeringsfase van een bouwproject moet er namelijk op worden toegezien dat de aannemer de in het bestek voorgeschreven kwaliteit van de bouwmaterialen op de juiste manier toepast. Verder is er toezicht nodig op de voortgang van de werkzaamheden in relatie tot de planning en moet er controle van de termijnstaten plaatsvinden. Het is immers van belang dat de opdrachtgever de zekerheid heeft dat wat de aannemer factureert ook daadwerkelijk is gerealiseerd. Daarbij is het zaak dat een onafhankelijke, deskundige partij de aanvragen van de aannemer voor meer- of minderwerk controleert.

 bouwkundigebegeleidingbouw-toezichtbouw-begeleiding

 

Deskundige en Efficiënt Toezicht

Bouw & Adviesbureau Hengeveld is de aangewezen onafhankelijke, deskundige partij om het bouwkundig toezicht op uw projecten aan toe te vertrouwen. Onze toezichthouders hebben de kennis en de ervaring om deskundig en efficiënt toezicht te houden op de voortgang en de realisatie van uw bouwprojecten. Als het een complex werk betreft, zijn zij daarvoor dagelijks inzetbaar. Betreft het een minder complex project, dan houden zij toezicht door steekproefsgewijs periodieke beoordelingen te houden. Als opdrachtgever ontvangt u daarvan een heldere, inzichtelijke voortgangsrapportage. Aan de hand daarvan kunt u beoordelen of de planning wordt aangehouden, de voortgang van de werkzaamheden naar wens verloopt en de gewenste kwaliteit wordt geleverd.


Erkend Deskundige Energielabeling Woningen 
 

Vanaf 1 januari 2015 is een definitief energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen.
Woningeigenaren zonder energielabel krijgen begin 2015 een voorlopig energielabel thuisgestuurd. Het is een inschatting, gebaseerd op openbare gegevens over de woning, bijvoorbeeld uit het Kadaster. Alle woningkenmerken zijn vooraf ingevuld. Dit label is niet geldig bij de verkoop, verkoop of oplevering. De eigenaar moet zelf een definitief energielabel regelen via Energielabelvoorwoningen.nl (Kiest U dan voor Bouw & Advies Buro Hengeveld, uit Noord Holland) Kijkt u gerust eens op de volgende site daar wordt alles heel duidelijk uitgelegd ; http://energiedeskundig.nl/erkend-deskundigen/  en vergeet dan niet om voor Bouw & Adviesbureau Hengeveld te kiezen uit Noord-Holland.

Via de applicatie controleert de woningeigenaar de vooraf ingevulde gegevens. Waar nodig past de eigenaar deze aan, bijvoorbeeld informatie over isolatie, glas en de verwarmingsketel. De applicatie geeft aan voor welke gegevens bewijsstukken nodig zijn, zoals een foto, factuur of bouwkundig rapport. Vervolgens controleert een erkend deskundige bijvoorbeeld Bouw & Adviesbureau Hengeveld het bewijs voor U op afstand, via de applicatie.

Wat is de rol van de erkend deskundige?

De erkend deskundige energielabel woning bijvoorbeeld Bouw & Adviesbureau Hengeveld komt in beeld als de woningeigenaar het energielabel wil regelen. De woningeigenaar selecteert een erkend deskundige via de webapplicatie en stelt de benodigde bewijsstukken ter beschikking. In principe controleer ik dan als erkend deskundige het bewijs op afstand via de webaplicatie (deze gaat 1 januari 2015 live). Alleen als de woningeigenaar hulp wil bij het aanpassen van de woningkenmerken of bij het verzamelen van de bewijsstukken is mijn rol wellicht groter. Of als de bewijsstukken niet meteen in orde zijn, moeten wij -  U als de klant  en ik als erkend deskundige misschien een paar keer mailen hierover.
BAH.02                                  BAH.17


Definitief energielabel aanvragen

U kunt online uw voorlopige energielabel omzetten in een definitief energielabel. Wat moet u hiervoor doen?
 1. Log met uw DigiD in op www.energielabelvoorwoningen.nl.
 2. Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan.   
 3. Voeg digitaal bewijs toe, als u energiebesparende maatregelen heeft getroffen (bouwtechnisch rapport, factuur, foto’s).
 4. Selecteer een erkend deskundige (op basis van tarief, klantbeoordelingen of reactietijd).
 5. Verstuur uw gegevens.

  digid BAH

Erkend deskundige controleert gegevens

 De erkend deskundige (energieadviseur, makelaar of bouwtechnisch specialist) controleert uw gegevens vervolgens op afstand. Hij kan met u overleggen over de gegevens die u heeft verstrekt. De erkend deskundige komt dus niet bij u thuis langs.
Heeft de erkend deskundige uw gegevens goedgekeurd, dan ontvangt u het definitieve energielabel per mail van de Rijksoverheid. Na goedkeuring van uw gegevens vindt de registratie van het definitieve label automatisch plaats.

Definitief energielabel binnen enkele dagen

Soms ontvangt u al binnen een dag een definitief energielabel. Meestal duurt het iets langer.
Hoe snel u uw definitieve energielabel ontvangt, hangt af van:

 • de kwaliteit van het aangeleverde bewijsmateriaal;
 • de reactiesnelheid van de erkend deskundige.

  BAH.07

Geldigheid definitief energielabel

Het definitieve label blijft (net als het energielabel dat vóór 2015 is afgegeven) 10 jaar geldig.

Kosten energielabel

Een voorlopig energielabel is gratis. Een definitief energielabel gaat naar verwachting enkele tientjes kosten. Dit zijn de administratiekosten van de erkend deskundige. Ook bij Bouw & Adviesbureau Hengeveld kost het label € 20,-
20euro BAH

U bezit al een energielabel en wilt dit vernieuwen

Heeft u vóór 2015 al een energielabel voor uw woning ontvangen laten opstellen en wilt u een nieuwe? Bijvoorbeeld omdat u de woning wilt verkopen en het oude label geen juist beeld meer geeft van de energieprestatie van uw huis? Ook dan kunt u dit via www.energielabelvoorwoningen.nl online regelen. De procedure is hetzelfde als hiervoor beschreven. Ook in dit geval bedragen de kosten naar verwachting een paar tientjes.

Online aanvragen definitief label lukt niet

Lukt het u niet om online uw definitieve energielabel aan te vragen? Bijvoorbeeld omdat u geen internet heeft, of omdat de woningeigenaar is overleden en u niet kunt inloggen met DigiD? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk energielabel: telefoonnummer 0800-0808 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

contactcenter BAH

Het zekere voor het onzekere

Opdrachtgevers die het bouwkundig toezicht aan de ervaren bouwkundigen - zowel toezichthouders als projectmanagers - van Bouw & Adviesbureau Hengeveld uitbesteden, nemen het zekere voor het onzekere. Onze toezichthouders zijn in feite uw ogen en oren op de bouw. Zij rapporteren aan de projectmanager in de vorm van een schriftelijke voortgangsrapportage en in mondelinge evaluaties.
De projectmanager kan na overleg met u dan tijdig bijstellen als de werkzaamheden uit de planning dreigen te lopen of als de aannemer geen deugdelijke materialen of de juiste bouwtechnieken toepast. Onze toezichthouders houden de vinger zorgvuldig aan de pols en geven u de extra zekerheid dat uw bouwproject volgens het bestek en de wettelijke richtlijnen gerealiseerd wordt.

 bouwtekeningwerkoverlegbouwadviesbureau2

 

Heeft u misschien nog andere vragen dan kunt u altijd even een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bouw & Adviesbureau Hengeveld

Onze inzet levert u meerwaarde

Bouw & Adviesbureau Hengeveld

W.M. Dudokstraat 45

1333 LS Almere buiten

+31 6 46 14 35 26

logo-hengeveld2